پرش به محتوا

گروه مرجع

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

یک گروه مرجع گروهی است که با یک فرد یا گروه دیگر مقایسه می‌شود. به عنوان مثال: جامعه‌شناسان جمعیت‌شناس هر گروهی را که افراد به عنوان یک استاندارد برای ارزیابی خود و رفتار خود از یک مرجع استفاده می‌کنند، گروه مرجع می‌نامند.

گروه‌های مرجع برای ارزیابی و تعیین ماهیت یک شخص یا ویژگی‌های دیگر گروه و ویژگی‌های جامعه‌شناختی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این گروهی است که فرد با آن رابطه دارند یا از لحاظ روان‌شناسانه اشتیاق رابطه با آن را دارند. این فرایند، مرجع و منبع فرد برای سفارش تجربیات، درک، شناخت و ایده‌های خود شناخته می‌شود. تعیین هویت فرد، نگرش‌ها و روابط اجتماعی مهم است. این مبنای ارزیابی در ساخت نقاط برابری یا تضاد و در ارزیابی ظاهر و عملکرد کسی شناخته می‌شود.

گروه‌های مرجع محک‌ها و نقاط تضاد موردنیاز برای مقایسه و ارزیابی ویژگی‌های گروهی و شخصی را فراهم می‌کنند. رابرت کرت مارتون فرض می‌کند که افراد خود را با گروه‌های مرجع شامل افرادی که نقش‌های اجتماعی‌ای که باعث ایجاد اشتیاق می‌شود، اشغال کرده‌اند، مقایسه می‌کنند. [۱]

گروه‌های مرجع به عنوان یک قالب مرجع هستند که مردم همیشه برای ارزیابی دستاوردهای خود، عملکرد نقش‌شان، آرمان‌ها و جاه‌طلبی خود به آن اشاره می‌کنند. یک گروه مرجع می‌تواند از یک گروه عضو یا گروه غیرعضو باشد. یک نمونه از گروهی مرجع که مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند «تعیین ثروت» باشد. فردی که در ایالات متحده با درآمد سالیانه ۸۰۰۰۰ دلار به زندگی می‌پردازد، ممکن است اگر خود را با کسانی که در میانه قشر درآمدی هستند و تقریباً ۳۲۰۰۰ دلار در سال درآمد دارند مقایسه کند، ممکن هست خود را ثروت‌مند در نظر بگیرد. [۲] با این حال اگر همان فرد گروه مرجع خود را جمعیت یک‌دهم درصد خانوارهای آمریکایی، که بیش از ۱/۶ میلیون دلار و بیشتر درآمد دارند تعیین کند، او با درآمد سالیانه ۸۰۰۰۰ دلاری فقیر به نظر می‌آید. [۳] [۴]

منابع

[ویرایش]
  1. Gerald Holton (4 December 2004). "Robert K. Merton - Biographical Memoirs" (PDF). Proceedings of the American Philosophical Society. 148 (4): 506–517. Archived from the original (PDF) on 2007-08-11. Retrieved 2007-08-07. He developed a theory of the reference group (i.e., the group to which individuals compare themselves, which is not necessarily a group to which those individuals belong), and elaborated on the concepts of in-group and out-group. For any group of people there are always other groups whom they look upon to and aspire to be like them.
  2. "US Census Bureau, personal income distribution, age 25+, 2006". Archived from the original on 2007-03-19. Retrieved 2006-12-28.
  3. Ehrenreich, Barbara (1989). Fear of Falling, The Inner Life of the Middle Class. New York, NY: Harper Collins. ISBN 0-06-097333-1.
  4. "New York Times quote, households with incomes of over 1.6 million". Retrieved 2006-12-28.